28
Feb
2017
2

Ett enkelt farväl

Just nu befinner jag mig på Viking Line någonstans mellan Finland och Sverige. Här på samma båt började också mitt år 2016, och därför vill jag ta en liten stund att fundera över det gångna året.

Jag hör till dem som upplever att 2016 var det värsta året i deras liv. Det var ett år av press och otrolig fysisk påfrestning. Hela vårterminen var jag tvungen att prestera och lista ut vad jag ville göra med mitt liv. Jag skrev studentskrivningarna, sökte in till skolor, tränade hårt inför Street FM och åkte på urvalsprov. Det värsta var väl att jag dessutom analyserade allt jag gjorde. Jag dömde varje liten prestation samtidigt som jag försökte lista ut vad jag kunde eller inte kunde bli.

På hösten började jag studera film på Arcada i Helsingfors. Jag hade lovat mig själv att vila, njuta av nuet och vara snällare mot mig själv, men så blev det inte. Det sattes press på mig från andra håll istället. För att sammanfatta en del av hysterin kort och med bekanta termer kan man säga att hösten bestod av relationsproblem och heartbreaks, men det finns mycket mer till storyn. Igen var jag tvungen att ta reda på exakt hur jag ville ha mitt liv eftersom det fanns mycket att förlora, främst från den andra sidan.

Jag tror aldrig att jag har varit så ivrig inför ett nytt år som nyårsafton 2016! Jag befann mig på ett läger i Sverige omringad av nya bekantskaper. Det är inte så att jag tror att ett årsbyte i sig ändrar på något, men saker höll redan på att förändras och det kändes som att det värsta var över. Det var en härlig känsla när den kalla vinterhimlen i Älvsbyn, Sverige lystes upp av flera tiotals raketer, och människomassans glada utrop överröstades av de skarpa smällarna. Jag kände en stor lättnad när de smällde bort mitt 2016 och ett nytt, fräscht 2017 inleddes.

 

Sen har det förstås hänt många bra saker, och här är några av dem:

Jag köpte min första egna kamera och samma vecka gick penkis av stapeln.

 

 

 

 

 

 

Jag fick en välbehövlig andningspaus när hela familjen drog ut i skogen för en vecka. Senare på våren kammade jag hem studenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitt år började på Viking Grace, där tillbringades halva sommaren och på Grace är jag också som bäst. Jag jobbar som dansinstruktör för barn tätt inpå Ville Viking och lekisarna. Det är ett jobb jag verkligen trivs med, även om det är annorlunda och påfrestande.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag klippte mitt hår kort, flyttade till Helsingfors och Fazer blev min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är tacksam för det som varit, men att säga farväl åt 2016 var enkelt. Jag är ivrig för vad det nya året redan fört med sig och för det som ännu komma skall. Jag önskar er alla ett gott nytt år!

Tack för er tid och KRAM!

Leave a Reply

FILEÉA

FILEÉA