22
Jan
2017
3

Framtiden

Som vi antagligen redan vet, så är jag på slutrakan av mina studier. Jag har endast 1-2 kurser och en praktik kvar efter den här terminer. Sedan är jag färdig! Det är helt sjukt hur snabbt allt har gått, men jag börjar nog känna mig redo för nästa del av livet, då jag inte mera är studerande. Många har frågat vad jag tänker göra när efter att jag har blivit färdig, men svaret på den frågan vet endast Gud. Jag har ofta svarat att enda jag vet är att jag inte ska vara kvar i Helsingfors. Jag vill ut och se världen för att sen återvända hem till kära Österbotten. Vad det kommer att innebär att ”se världen” vet jag inte ännu, men jag litar på att Gud visar mig nästa steg när det är dags.

Många jag har pratat med tycker att det är skrämmande att bli färdig och inte behöva studera mer. Studera är ju det ända dom har gjort hela livet. Men det tycker inte jag! För mig är det en frihet att bli färdig. Nu har jag en utbildning färdig så jag kan jobba var som helst. Jag har inte längre något som bilder mig någonstans. Jag kan flytta när jag vill, vart jag vill och göra vad jag vill. Från och med nu är det äntligen jag som får bestämma själv över mitt liv.

En annan viktigare faktor som gör att jag inte är orolig för vad som kommer att hända när slängs ut ur studievärlden är att jag har Gud! Jag har ingen orsak att vara orolig för att jag sak ha pengar att leva av, eller vad jag ska göra imorgon eller nästa år. Jag lita fullständigt på Gud, och vill följa Guds plan för mitt liv. Det betyder att jag inte själv behöver tänka ut vad jag ska göra, utan jag behöver bara lugnt vänta på att Gud visar mig vad som är nästa steg på min vandring. Det ger mig en ro och en frid att veta att allt kommer bli super bra, och allt kommer att lösa sig. Det hänger inte på mig hur mitt liv kommer att se ut.

Det bästa med att välja att följa Guds plan är att jag inte har den blekaste aning om vad mitt liv kommer att innebära. Det enda jag vet är att jag kommer att få vara med om otroliga saker och att jag själv aldrig kommer att kunna gissa vad som kommer att hända och vad som leder till vad. Jag ser sjukt mycket fram emot att få se vad mitt liv kommer att före med sig för underbarheter och otroliga saker.

På sista kvällen på MVV började Gud göra nånting i mig. Jag har inte kunnat sätta fingret på vad det är, men jag vet att han förbereder mig och håller på att utrusta mig för det som Han har planerat för mig. Varje dag märker jag små förändringar i mig själv, jag märker hur jag kanske tänker annorlunda, agerar annorlunda än jag skulle ha gjort tidigare, men framförallt att jag är mycket öppnare än tidigare och har mycket lättare för att prata med människor. Jag vet inte exakt vad det är som händer men jag vet att det är nånting bra, och jag har en enorm frid över allt som sker. Jag tackar och prisar Gud för allt det goda han ger mig!

Leave a Reply

FILEÉA

FILEÉA