23
Maj
2017
1

Mina tips på stresshantering

Här kommer mina bästa tips på hur man kan hantera stress:

  1. Be & sätt tid på att umgås med Gud.
  2. Prioritera; vad är viktigast, vad behöver jag fokusera på först…
  3. Om du fastnar med någon uppgift, byt och jobba på nånting annat en stund, det kommer gå lättare nästa gång du öppnar uppgiften.
  4. Skjut upp något eller hoppa över något! Det är inget fel med att inte klara av allt på en gång, det gör ingen. Det är bättre i längden att bestämma sig för att skjuta upp eller hoppa över något som är lägre ner på prioriteringslistan och som bara ligger bakom och stressar dig istället för att jobba slut på dig själv.
  5. Sist men inte minst; TA PAUSER ibland!! Ta en 15-20 minuters paus nu som då och gör något du tycker om att göra. Men ta också lediga dagar ibland, jag skulle rekommendera att ha MINST 1 helt ledig dag per vecka (förslagsvis söndagar) då du inte behöver göra någonting annat än sånt som du vill göra.

Jag har själv använt min av alla dessa tips de senaste månaderna, och tro mig, det kan vara svårt att låta sig ta tid för pauser och dylikt, men det lönar sig! Man jobba betydligt effektivare under de stunder man jobbar!

Ett annat bra tips är att sätta på en timer, ca 30 minuter åt gången. Jobba flitigt medan timern är igång, utan att göra något annat vid sidan om. Ta sedan 5-7 minuter paus då du kan svara på meddelanden eller andra saker som du inte gör medan timern är igång eller bara ta det lugnt innan du sätter igång med nästa 30 minuter.

Hur hanterar ni stress? Har ni några bra tips att dela med er av?

Trevlig sommar allihopa!
Hoppas ni får sommarlov snart!! 😀

Leave a Reply

FILEÉA

FILEÉA