Om oss

FILEÉA består av Fanny, Ida, Linnéa, Emilia, Elin och Amanda. De är ett gäng positiva tjejer som älskar livet och äventyr. Vissa av dem är lite mer bekväma av sig än andra, men i det stora hela älskar de alla äventyr. Kreativa projekt, kramar och humor förenar dem, och trots sina olikheter och totalt individuella personligheter har de mycket gemensamt. Att göra film är en stor hobby, men tjejerna träffas för sällan för att hinna utföra alla tusen projekt och miljontals ideér de har. Den här sidan är gjord i huvudsak för att de ska kunna hålla kontakten och samla allt sitt material på ett ställe, meeen de är hel-knäppa tjejer som nästan alltid har något på gång, så förhoppningsvis kan ni tittare och läsare känna er delaktiga och glädjas åt idéer från unga, oförstörda hjärnor.

Fanny

Jag är född i januari, och jag avskyr när osten hyvlas ojämnt. Om jag hade en superkraft skulle det vara att flyga. Nej, teleport! Hmm, låt mig testa båda, så återkommer jag senare. Den bästa doften är av petrichor, hav och nybakta bullar. Min skostorlek är 37. Om jag var en glassort skulle jag vara något du inte förväntar dig; något knasigt som gör dig förvirrad, men som sedan visar sig vara mycket trevligt och gör din dag en aning bättre. Sysslan jag hatar mest är att gå ut med soporna. Jag tycker att det bästa man kan äta på en cykel något som inte kräver två händer, men som gör en nöjd och belåten, och det bästa man kan lägga på gröt är oftast farinsocker eller sylt.

Om jag inte fick vara mig själv, utan blev tvungen att vara någon annan av tjejerna skulle jag vara vem som helst av dem, de är alla så bra och mysiga.
Om jag hade en förpackning prickigkorv och en häst gick förbi och blev förolämpad skulle jag be herr häst om ursäkt, gömma prickigkorven i väskan och nicka förståeligt, medan herr häst föreläser om att prickigkorv är fel.
Om mitt hus började brinna och jag bara fick rädda en sak skulle jag… Räknas jag som den ena saken eller utgår vi ifrån att jag räddas oavsett? Bor jag ensam eller med någon annan? För om jag bor med någon annan så vill ja rädda den personen, men det känns lite knasigt att bära min kämppis i säkerhet om jag själv inte räddas.. Så jag skulle rädda mig själv och hoppas att min kämppis gör det samma. Men om frågan egentligen syftar på en ”saksak” blir det klurigt, för egentligen är det ju bara att köpa nya ”saksaker”….  Om jag måste välja kanske jag tar hårddisken med alla bilder.

Ska skinkan eller osten vara överst på en smörgås? -Skinkan!!

Favorit citat: ”To live a creative life one must first lose one’s fear of being wrong”  – Joseph Pearce

 

 

Ida

Jag är född i april. Jag avskyr myggor i rummet då jag ska sova. Om jag hade en superkraft skulle jag vilja ha hoppa-jättelångt-å-landa-snyggt-superkraften, då skulle jag kunna hoppa på taken i stan. Den bästa doften är den doft man känner då man kryper ner i sängen under rena lakan. Min skostorlek är 38, men om jag vill tillräckligt mycket kan jag gå i storlek 37. Om jag var en glassort skulle jag vara gammaldags vanilj med kinuski. Sysslan jag hatar mest är att plocka i diskmaskin eftersom allt är ”skitit”, men att plocka ur är däremot ganska stimulerande. Jag tycker att det bästa man kan äta på en cykel är ett stort saftigt äpple, sen kan man ju slänga skrutten direkt i diket, och det bästa man kan lägga på gröt är lite honung och massor av skivade bananer.

Om jag inte fick vara mig själv utan blev tvungen att vara någon annan av tjejerna skulle jag vara en ”mix” av Fanny och Lia. Linnéa för att hon har bil och kan många saker och är bra på alla, och Fanny för hennes kreativitet.
Om jag hade en förpackning prickigkorv och en häst gick förbi och blev förolämpad skulle jag rodna upp till öronen och säga att jag är påväg till min morbror, som beställt prickigkorv. Jag skulle sätta förpackningen innanför jackan och försöka byta samtalsämne.
Om mitt hus började brinna och jag bara fick rädda en sak skulle jag rädda min analoga kamera, som jag fått av min faster, men jag har liksom tänkt att vårt hus aldrig brinner ner…

Ska skinkan eller osten vara överst på en smörgås? -Helst vill jag inte ha någon skinka alls, men ska det vara så ska den nog vara överst.

Favorit citat: ”It is nice to be important but it is more important to be nice”

 

Linnéa

 

Linnéa

Jag är född i juni, och jag avskyr doften av stekt svamp. Om jag hade en superkraft skulle jag vilja kunna flyga. Den bästa doften är doften av trä och spån i ett snickeri. Min skostorlek är 39/40, och om jag var en glassort skulle jag vara saltlakrits. Sysslan jag hatar mest är svampstekning, mest p.g.a. lukten och för att man antagligen måste äta den sen. Jag tycker att det bästa man kan äta på en cykel är äppel, och det bästa man kan lägga på gröt är plommonkräm, kanel och socker om det är risgrynsgröt, och sirap och sylt om det är havregrynsgröt.

Om jag inte fick vara mig själv utan blev tvungen att vara någon annan av tjejerna skulle jag vara Emilia, för jag skulle inte vilja mista mina underbara kusiner. Dessutom har vi ofta samma åsikter, i alla fall när det gäller mat. Om jag hade en förpackning prickigkorv och en häst gick förbi och blev förolämpad skulle jag erbjuda honom en skiva eftersom prickigkorv är gott, och eftersom det klart och tydligt står på paketet att det endast innehåller griskött.
Om mitt hus började brinna och jag bara fick rädda en sak skulle jag rädda min studiebibel, tror jag.

Ska skinkan eller osten vara överst på en smörgås? -OSTEN!!!!

Favorit citat: ”De finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder.”!

 

Emilia

Jag är född i december. Jag avskyr då andra smaskar högt då man försöker äta. Om jag hade en superkraft skulle jag vilja ha en superkraft som gjorde att jag kunde alla språk i världen. Den bästa doften är…de bästa dofterna är doften av regn, vanilj och, av någon konstig anledning, traktor. Min skostorlek är 36, och om jag var en glassort skulle jag vara någon trevlig hallon och choklad blandning. Sysslan jag hatar mest är att packa upp efter en resa. Jag tycker att det bästa man kan äta på en cykel är…jaa, inte godissnören i alla fall, de kan ju fastna i hjulen. Det bästa man kan äta på en cykel är kanske morötter, de går bra att äta fast man inte alltid har en ledig hand. Det bästa man kan lägga på gröt är sylt.

Om jag inte fick vara mig själv utan blev tvungen att vara någon annan av tjejerna skulle jag vara Ida, för hon är bara så mysig.
Om jag hade en förpackning prickigkorv och en häst gick förbi och blev förolämpad skulle jag säga att det är okej, och förklara att medvurst oftast inte görs på häst längre. Alternativt, om hästen blev riktigt arg, skulle jag slänga bort korven och börja tugga på en tuva gräs.
Om mitt hus började brinna och jag bara fick rädda en sak skulle jag rädda min dator p.g.a. alla bilder.

Ska skinkan eller osten vara överst på en smörgås? -Skinkan, definitivt skinkan!!!

Favorit citat: ”Smidigt som ett kylskåp”

 

Elin

Jag är född i april. Jag avskyr nagelfilar och dåliga attityder. Om jag hade en superkraft skulle det vara teleport, för då skulle jag aldrig komma försent och jag skulle kunna resa vart jag ville. Den bästa doften är doften av pappas nybakade bröd, men euforin går snabbt över eftersom jag inte kan äta mjöl. Min skostorlek är 38, och om jag var en glassort skulle jag vara hallon-lakrits. Sysslan jag hatar mest är tvätthängning, men bara då andra hänger min tvätt och hänger den fel. Jag tycker att det bästa man kan äta på en cykel är joughurt och det bästa man kan lägga på gröt är äpple och kanel.

Om jag inte fick vara mig själv utan blev tvungen att vara någon annan av tjejerna skulle jag vara Amanda eftersom hon har så snygg kusin.
Om jag hade en förpackning prickigkorv och en häst gick förbi och blev förolämpad skulle jag skratta nervöst och säga ”det är inte som det ser ut!”.
Om mitt hus började brinna och jag bara fick rädda en sak skulle jag rädda mina dagböcker.

Ska skinkan eller osten vara överst på en smörgås? -Osten

Favorit citat: ”Today is a gift, that’s why it’s called the present”

 

Amanda

Jag är född i december. Jag avskyr när någon ropar på en och man svarar, och de sedan ropar igen fast man redan svarat. Om jag hade en superkraft skulle jag vilja kunna flytta saker med tankekraft, eftersom jag är för lat för att röra på mig. Den bästa doften är doften av nytvättade kläder, och min skostorlek är 36. Om jag var en glassort skulle jag vara choklad-mint, för den är godast. Sysslan jag hatar mest är i princip alla sysslor som inte har med mat att göra. Jag tycker att det bästa man kan äta på en cykel är prickigkorv, och det bästa man kan lägga på gröt är glass.

Om jag inte fick vara mig själv utan blev tvungen att vara någon annan av tjejerna skulle jag vara Elin, för att hon har så snygg kusin!!
Om jag hade en förpackning prickigkorv och en häst gick förbi och blev förolämpad skulle jag slänga prickigkorven på den.
Om mitt hus började brinna och jag bara fick rädda en sak skulle jag rädda mitt hus. Får man säga så? Okej, men vi antar att min familj redan har hunnit ut och att jag har telefonen i fickan. Jag tror att jag skulle skulle rädda min säng. Åhh, vad svårt! Nej, min dator. Jag skulle rädda min dator!

Ska skinkan eller osten vara överst på en smörgås? -Osten!

Favorit citat: ”Okay? Okay.”

 

FILEÉA

FILEÉA