28
Mar
2017
2

Te – Té – Tea – Thé – Tee – La The – der Tee – El te – Teja – Tei – Tey – Teh – Teo – TAE – TRA – Shaah – TSAA – Tsai – Chai – Chaj – Chay – Caj – Cay – Cha – Che – Chah – Ceai – Ja – Dig – Det – De – OCHA – Arbata – Herbata – Harbatu – Achai – Itiye

Just borde jag egentligen borde tråkiga dokument. Det är fantastiskt hur mycket inspiration man plötsligt får att t.ex. kolla upp hur Te skrivs på olika språk. Det finns ganska många olika versioner men de flesta påminner ganska mycket om varandra.

Jag kokade just en stor kanna te åt mig. Många påstår att smaken på te försvinner efter en tid, men jag dricker nu en sort som jag fick för ca 4-5 år sedan och den har ännu mycket smak kvar. Jag skulle nog inte säga att det försvinner mycket smak bara man förvarar det bra. Det första koppen blev super bra (tumme upp för den!) men nu i min andra kopp så har den beska smaken lyckats komma fram betydligt mer (eftersom te:et har legat i vattnet i närmare ½ timme…). Så jag rekommenderar att man brygger endast det man ska dricka för tillfället och brygger en ny kopp när den första är slut. Då får man mycket bättre te! Man kan förstås också lösa det genom att ta ut te:et ur vattnet när det har dragit färdigt, men när man brygge i en ”presso pannu” så är det lättare att låta det vara i tills vattnet är slut.

En annan iakttagelse jag har gjort är att det hinner avdunsta väldigt mycket vatten från att man häller upp vattnet till att man häller upp sin tredje kopp. Jag hällde upp vatten som skulle räcka till tre koppar, men när jag hällde upp min andra kopp var vattnet redan nästan slut, det kommer nog inte räcka till max en halv kopp till… Så om jag vill ha fulla tre koppar så måste jag koka mera. Vilket kanske egentligen är en bra sak, för redan slutet av andra koppen börjar vara ganska beskt…..

Tack för mig! Det var en analys av dagens te-kok 🙂

3 Responses

Leave a Reply

FILEÉA

FILEÉA